Compromís social


En el nostre ADN està ser solidaris i córrer per una causa!

Enguany tindrem una doble causa solidària.

La primera, consistirà en donar continuïtat als projectes que realitza l’ONG NASCO- Feeding Minds. Gràcies als diners recaptats en les darreres edicions, vam poder pagar el sou de tot un any de 2 professors a l'aula instal·lada a la biblioteca de la localitat de Sawla (edició 2016) i una nova aula amb 40 ordinadors a Tuna gràcies a l’enviament d’un contenidor (edició 2017). Per aquesta edició, volem recolzar un projecte d’enfortiment de la població de Sawla, habilitant el seu accés a la formació i l'educació mitjançant eines informàtiques. Per aconseguir-ho, seguim comptant amb la presència de PROACTIVA OPEN ARMS, aquest cop com a entitat col·laboradora de la cursa i de NASCO.

La segona causa solidària serà CÀRITAS: una entitat que realitza una tasca que va més enllà de l’assistència immediata, ja que cerca la promoció de la persona a partir de la seva participació activa, del reconeixement dels seus recursos i de les seves potencialitats.

Tant NASCO-Feeding Minds, com PROACTIVA OPEN ARMS, com CÀRITAS estaran presents el dia de la cursa amb un grup de voluntaris i amb el desig d’informar sobre la seva tasca a tot aquell que hi estigui interessat.

 

     

El projecte de NASCO ICT

Ousman Umar, Fundador de NASCO ICT

La clau per decidir sobre el futur, és l’educació i la informació.

Els beneficis de la 3a edició de la cursa serviran per construir una nova aula a Sawla, habilitant el seu accés a la formació i l'educació mitjançant eines informàtiques. Aquesta intenció apunta en la mateixa línia que les polítiques internes del país, que aposten per les eines TIC com un mitjà de creixement social i econòmic.

Per aconseguir aquest objectiu, el projecte desenvoluparà un equipament en el qual exercir aquestes activitats. Aquesta infraestructura serà sostenible a nivell social i mediambiental, mitjançant l'ús de materials i tècniques constructives locals, així com estratègies climàtiques autòctones.