Compromís social


En el nostre ADN està ser solidaris i córrer per una causa!

Enguany tindrem una doble causa solidària.

La primera, consistirà en donar continuïtat als projectes que realitza l’ONG NASCO- Feeding Minds. Gràcies als diners recaptats en les darreres edicions, vam poder pagar el sou de tot un any de 2 professors a l'aula instal·lada a la biblioteca de la localitat de Sawla (edició 2016) i una nova aula amb 40 ordinadors a Tuna gràcies a l’enviament d’un contenidor (edició 2017). Per aquesta edició, volem recolzar un projecte d’enfortiment de la població de Sawla, habilitant el seu accés a la formació i l'educació mitjançant eines informàtiques. Per aconseguir-ho, seguim comptant amb la presència de PROACTIVA OPEN ARMS, aquest cop com a entitat col·laboradora de la cursa i de NASCO.

La segona causa solidària serà CÀRITAS DIOCESANA DE BARCELONA: una entitat que realitza una tasca que va més enllà de l’assistència immediata, ja que cerca la promoció de la persona a partir de la seva participació activa, del reconeixement dels seus recursos i de les seves potencialitats.

Tant NASCO-Feeding Minds, com PROACTIVA OPEN ARMS, com CÀRITAS DIOCESANA DE BARCELONA estaran presents el dia de la cursa amb un grup de voluntaris i amb el desig d’informar sobre la seva tasca a tot aquell que hi estigui interessat.

 

   

El projecte de NASCO ICT

Ousman Umar, Fundador de NASCO ICT

La clau per decidir sobre el futur és l’educació i la informació.

 

Els beneficis de la 3a edició de la cursa serviran per construir una nova aula a Sawla, habilitant el seu accés a la formació i l'educació mitjançant eines informàtiques. Aquesta intenció apunta en la mateixa línia que les polítiques internes del país, que aposten per les eines TIC com un mitjà de creixement social i econòmic.

Per aconseguir aquest objectiu, el projecte desenvoluparà un equipament en el qual exercir aquestes activitats. Aquesta infraestructura serà sostenible a nivell social i mediambiental, mitjançant l'ús de materials i tècniques constructives locals, així com estratègies climàtiques autòctones.

En segon lloc, els beneficis de la carrera aniran destinants a la labor de Càritas Diocesana de Barcelona. Càritas és l’entitat de l’església catòlica que duu a terme la seva acció social. Treballa per a les persones més necessitades de la nostra societat a través de diferents programes assistencials, la promoció de la persona, la sensibilització i la denúncia de les situacions de pobresa i exclusió.

 

Aquest any, a més a més, col·laborem amb migranodearena.org, una plataforma on-line de crowdfunding social i solidari. El funcionament és el següent: una persona, grup de persones, o empresa pren la iniciativa de crear un repte solidari a favor d'una ONG, es marca un objectiu de recaptació i el comparteix amb els seus familiars, amics, i coneguts perquè aquests el recolzin. Malgrat no s'arribi a l'objectiu de recaptació establert, els fons son transferits a les organitzacions beneficiàries. Des del seu llançament, el 2009, migranodearena.org ha acollit més de 5.500 reptes solidaris, que han recaptat més de 6.000.000 d'euros a favor de causes socials i solidàries.

 

Què és un repte solidari?

Un repte solidari és una campanya de crowdfunding en què, gràcies a l'aportació de diverses persones, s'aconsegueixen fons per finançar un projecte social i solidari. En aquest cas, el repte solidari ajudarà a finançar la construcció d'una nova aula TIC a Sawla (Ghana) en el cas de donar suport a NASCO-Feeding Minds o finançar els projectes de Càritas Diocesana de Barcelona centrats en combatre la pobresa, l'exclusió, la intolerància i la discriminació.

 

Què he de fer per crear el meu repte solidari?

1.Registra't a migranodearena.org

2.Crea teu repte (escull la prova esportiva "Trail Pedralbes Antena Solidària")

3.Escull l'ONG a la qual vols donar suport: NASCO-Feeding Minds o Càritas Diocesana de Barcelona

4.Descriu el teu repte, puja una foto/vídeo i fixa l'objectiu econòmic del teu repte

5.Publica el repte solidari i comença a buscar col·laboradors entre els teus amics, familiars, companys de treball, etc.